Kuchárske tipy a triky. Nestrácajte čas, keď ste hladní

Tipy na varenie sú vždy vítané či ste absolútny laik alebo už máte niečo odvarené. Prinášame triky bez ktorých sa v kuchyni nezaobídete.

tipy na varenie

Ako bezpečne krájať, keď sa vám dienko neustále šmýka

Rezanie a krájanie je nevyhnutná súčasť takmer každého varenia. Aj vám sa stáva, že dienko na ktorom krájate vám tancuje po celej kuchynskej doske? Odteraz už nebude. Stačí vám len utierka alebo navlhčený obrúsok, ktorým si ho podložíte.

Extra rýchle cestoviny – za minútu máte hotovo

Cestoviny dajte do vrecka s vodou niekoľko hodín pred ich prípravou alebo ešte lepšie cez noc. Keď ich potom budete chcieť uvariť stačí vám približne len jedna minúta vo vriacej vode alebo ich môžete nasypať priamo do horúcej omáčky a máte hotovo.

Pekne nakrájané avokádo

Nie vždy po odstránení šupky z avokáda zostane úhľadný tvar, hlavne keď už poriadne dozreté. Ak ho chcete použiť do dipu, tak to až tak nevadí, ale keď ho chcete nakrájať na pekné tvary, tak už to esteticky nevypadá ideálne. Preto ak chcete pekné kocky alebo iné tvary z avokáda, tak ho vyskúšajte krájať ešte priamo v šupke!

tipy a triky varenie

Ako olúpať kivi

Kivi je zelený ovocný poklad, na ktorom si radi pomaškrtíme. Lenže zbaviť kivi šupky nie je žiadna sranda. Našim tipom je narezanie vrchnej časti a potom olúpanie pomocou lyžice, ktorou prejdete pomedzi dužiny a šupku. Také prosté a také účinné.

Ako skaramelizovať cibuľu do zlatista za polovičný čas

Cibuľa je kráľovná kuchyne, o tom niet pochýb. Keď ju potrebujeme len trošku opražiť, tak to nie je problém. Ten neraz nastáva vtedy, keď ju potrebuje skutočne do zlata. Tento proces už trvá o niečo dlhšie a často sa  nám stáva, že kým sa cibuľka opeká, tak my si zatiaľ pripravujeme ostatné suroviny. A kým si na cibuľu spomenieme, tak býva zhorená a môžeme začať znova. Aby sa vám to nestávalo, tak do nakrájanej cibuľky pridajte štipku jedlej soli a budete milo prekvapení.

Ako očistiť cesnak za menej ako desať sekúnd?

Keď sme už pri cibuľke spomenuli, že je to kráľovná kuchyne, tak nemôžeme opomenúť ani kráľa. Cesnak je taktiež pomerne častá prísada pri varení, no zbaviť ho šupky je naozaj otravné. Hlavne, keď potrebujete väčšie množstvo očistených strúčikov. Stačí vám len buchnutím ruky rozbiť zväzok, aby sa rozpadol na jednotlivé strúčiky. Ešte stále však nemáte vyhrané. Jednotlivé mesiačiky potrebujete olúpať a tu sa dostávame k našej rade. Nahádžte cesnak do jednej misy, druhou ju zakryte a pár sekúnd poriadne zatraste. A môžete vyberať očistený cesnak.

šľahačka pripravená v poháriAko pripraviť šľahačku bez šľahača

Ak máte chuť na pravú domácu šľahačku z kvalitnej smotany a práve nemáte po ruke šľahač, tak nezúfajte. Prezradíme vám skvelý trik. Stačí naliať smotanu na šľahanie do sklenenej nádoby, dobre uzatvoriť a začať triasť (a prípadne dať cukru podľa chuti). Budete prekvapení, ako rýchlo si dokážete pripraviť šľahačku aj bez rozličných prístrojov. Ak vás nebude bolieť ruka, tak si takto môžete pripraviť aj lahodné krémové maslo.

Ako získať viac šťavy z citróna alebo limetky

Ak si chcete spraviť domácu limonádu z citrónov alebo len potrebujete použiť šťavu z limetky pri svojom kuchárskom umení, tak určite vyskúšajte tento tip. Celý spočíva v tom, že limetku či citrón pred odšťavením dajte zohriať do mikrovlnnej rúry. Stačí 15 – 20 sekúnd a tieto citrusové plody vám razom vydajú omnoho viac šťavy.

Jeden komentár pre “Kuchárske tipy a triky. Nestrácajte čas, keď ste hladní

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.