Tipy na varenie – ako čo najrýchlejšie pripraviť suroviny

Varenie je pre niekoho rutina, pre iného pôžitok, pre ostatných možno úplná neznáma. Nech je to už akokoľvek, tak rady a tipy ako variť rýchlo či pripraviť suroviny sa hodia každému.

Ľadový šalát – ako jednoducho rozobrať šalátové listy a odstrániť dužinu

Ľadový šalát je skvelý a super zdravý, no jeho rozoberanie nemáme radi. Kým sa nám z hlávky podarí odstrániť tvrdý stred, tak to zaberie pomerne dosť času. Pokiaľ samozrejme neviete ako na to.

Ako rýchlo vybrať kôstku z avokáda

Stačí narezať avokádo po bokoch a rozpoliť ho. Potom už len seknite nožom priamo do kôstky a pohodlne ju vyberte. Dávajte však pozor na prsty, aby neostali na nesprávnom mieste.

Krájanie viacerých cherry paradajok jedným ťahom

Cherry paradajky sú síce malé, no občas aj tie potrebujeme nakrájať aspoň na polovičky. Postupne po jednej to dokáže byť nuda, ale čo tak ich dať medzi dve plastové viečka a prekrojiť ich všetky naraz? Nehrozí vám úraz a zachytíte aj vytekajúcu šťavu.

Ako rýchlo olúpať uvarené vajíčka

Stačí vám uvarené vajíčka položiť do veľkej misy, najlepšie antikorovej, prípadne keramickej, aby sa škrupiny mali o čo rozbíjať. Teraz vám už len stačí s miskou poriadne triasť a nechať vajíčka oplachovať, aby prasknutá škrupina rýchlo zišla.

Ako rýchlo vykôstkovať čerešne

Čerešne sú skvelé ovocie, ktoré si radi doprajeme aj čerstvé. No v koláčoch tiež nie sú na zahodenie. Lenže od častejšieho používania čerešní pri pečení nás odrádza námaha so zbavovaním kôstok. Možno ste si už nejaký spôsob našli, no mi vám odporúčame asi ten najjednoduchší. Stačí vám k tomu len obyčajná kancelárska spinka.

Ako krájať mäso na plátky podľa potreby

No účinná rada je zaobstarať si kvalitný a hlavne ostrý nôž. Ak sa aj vám čerstvé mäso zle krája a bojíte sa, že si odrežete prsty, tak ho nechajte trošku zmraziť. Ak vyberáte mrazené mäso z mrazničky, tak ho nenechávajte rozmraziť úplne. Ešte kým je trošku primrznuté, tak ho nakrájajte podľa potreby. Mäso je vtedy tuhé a dokáže ho nakrájať aj na veľmi tenké plátky.

ako variť tipy

Ako rýchlo ošúpať varené zemiaky

Keď sa chystáte variť zemiaky a nechce sa vám ich šúpať, tak to proste nerobte. Nechajte ich uvariť aj so šupkou. Keď budú uvarené, tak ich presuňte do ľadovej vody. Potom z nich šupky poľahky stiahnete.

Ako nakrájať zázvor

Zázvor alias ďumbier je úžasný nielen do jedál, ale napríklad aj na čaj. Ak ho máte doma a chcete si ho nakrájať, tak zabudnite na mlynček. Radšej si ho nastrúhajte na strúhadle. Aby sa vám lepšie strúhalo, tak ho pred tým môžete dať na hodinku či dve do mrazničky, aby bol pevnejší a išlo to ľahšie.

varenie tipy

 

Ak sa vám tieto krátke, ale užitočné tipy na varenie páčili, tak si pozrite aj:

Kuchárske tipy a triky. Nestrácajte čas, keď ste hladní

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.