Rozmýšľate každú chvíľu, čo by ste si navarili na obed či večeru? Tak vyskúšajte rýchly recept od nášho čitateľa Jozefa. Je jednoduchý na prípravu a nepotrebujete k tomu žiadne špeciálne zručnosti. Len to nepripiecť…
Čo potrebujeme na mletý rezeň so syrom?
Suroviny: 500g mleté mäso (hovädzie alebo bravčové, podľa vašej chuti), 100g tvrdého syra, 2 vajíčka, soľ a korenie, ktoré máte po ruke (napr. typu gyros alebo iný mix korení), petržlenová vňať.
Postup:
Mäso si vložíme do väčšej misky. Syr si postrúhame na hrubšom strúhadle, petržlenovú vňať najemno posekáme a spolu s ostatnými prísadami a koreninami pridáme k mäsu. Všetko spolu poriadne vymiešame a vznikne nám tuhá mäsová hmota.
V rukách si vytvarujeme placky. TIP : Bude sa vám s tou hmotou lepšie pracovať ak si pred každou plackou ruky ponoríte do vlažnej vody. Vytvarované rezne z mletého mäsa ukladáme na plech, ktorý sme si pokvapkali olivovým olejom.
Pečieme približne 45 minút na 190°.
Ako prílohu použijeme zemiakovú kašu alebo zemiaky v obľúbenej forme. Želáme vám dobrú chuť.
Máte aj vy spoje obľúbené rýchle jedlo? Pošlite nám recept, ideálne aj s vlastnými fotografiami a najzaujímavejšie recepty radi zverejníme.