Tip na rýchly obed: mletý rezeň so syrom (fotorecept)

Rozmýšľate každú chvíľu, čo by ste si navarili na obed či večeru? Tak vyskúšajte rýchly recept od nášho čitateľa Jozefa. Je jednoduchý na prípravu a nepotrebujete k tomu žiadne špeciálne zručnosti. Len to nepripiecť…

Čo potrebujeme na mletý rezeň so syrom?

Suroviny: 500g mleté mäso (hovädzie alebo bravčové, podľa vašej chuti), 100g tvrdého syra, 2 vajíčka, soľ a korenie, ktoré máte po ruke (napr. typu gyros alebo iný mix korení), petržlenová vňať.

 Postup:

Mäso si vložíme do väčšej misky. Syr si postrúhame na hrubšom strúhadle, petržlenovú vňať najemno posekáme a spolu s ostatnými prísadami a koreninami pridáme k mäsu. Všetko spolu poriadne vymiešame a vznikne nám tuhá mäsová hmota.

mlety rezen a syr

V rukách si vytvarujeme placky. TIP : Bude sa vám s tou hmotou lepšie pracovať  ak si pred každou plackou ruky ponoríte do vlažnej vody. Vytvarované rezne z mletého mäsa  ukladáme na plech, ktorý sme si pokvapkali olivovým olejom.

Rezne z mletého masa a syrom

 

Pečieme približne 45 minút na 190°.

rezne so syrom

Ako prílohu použijeme zemiakovú kašu alebo zemiaky v obľúbenej forme. Želáme vám dobrú chuť.

mletý rezeň so syrom

 

Máte aj vy spoje obľúbené rýchle jedlo? Pošlite nám recept, ideálne aj s vlastnými fotografiami a najzaujímavejšie recepty radi zverejníme.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.