TOPlist

Grilovaný baklažán s cesnakom, rascovým dresingom a feta syrom

Grilovaný baklažán je hit, ktorý si nachádza miesto aj na grile inak mäsožravých Slovákov. Zelenina je síce zdravá, no málokto z nás si robí plány na grilovanie s tým, že bude čisto vegánsky chod (česť výnimkám). Lenže odkedy sa začal presadzovať grilovaný baklažán, tak už nemáme problém skúsiť grilovať aj inú zeleninu, častokrát aj úplne bez mäsa. Aby ste vedeli, čo všetci s tou zeleninou pripomínajúcou cuketu stále majú, tak vyskúšajte recept na grilovaný baklažán s cesnakovo-rascovým dresingom.

Grilovaný baklažán s cesnakom, rascovým dresingom a feta syrom – recept

Grilovaný baklažánNa tento recept budeme potrebovať:

  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • šťavu z jedného citróna
  • jednu malú šalotku
  • extra panenský olivový olej
  • mletú rascu
  • čierne mleté korenie
  • kajenské korenie
  • baklažán
  • feta syr
  • čerstvú mätu
  • čerstvý koriander

Ako na to

Začneme s prípravou dresingu, pretože musí chvíľku odstáť. Do menšej misky roztlačte strúčik cesnaku a pridajte k nemu štipku soli. Celé to pokvapkajte polovicou citrónovej šťavy, ktorú ste získali z jedného citróna. Môžete to premiešať a necháte to desať minúť odpočívať.

Medzitým zoberte druhú misku a dajte do nej najemno nakrájanú šalotku, trošku soli a aj druhú polovicu citrónovej šťavy. Aj túto zmes nechajte 10 minút, aby sa chute spojili. Zatiaľ môžete rozpáliť gril.

Po desiatich minútach zoberte misku s cesnakovou zmesou a pridajte do nej olivový olej, polievkovú lyžicu rasce, čierne korenie, kajenské korenia i obsah druhej misky so šalotkou. Všetko poriadne premiešame.

Baklažán môžete narezať buď na kolieska hrubé asi dva centimetre, alebo aj pozdĺžne (tiež rovnakej hrúbky). Zároveň môžete aj nemusíte olúpať kôru. Niekomu sa to tak lepšie konzumuje, iný si na ňu zas potrpia ako na estetický doplnok jedla. To je iba na vás.

Predtým ako baklažán hodíte na gril, tak ho potrite olivovým olejom, osoľte a jemne okoreňte čiernym korením.

Baklažán grilujte z oboch strán, kým nezíska zlatistú farbu a odtlačky od mriežky grilu. To môže trvať rôzne, v závislosti od rozpálenia grilu.

Grilovaný baklažán poukladajte na tanier, polejte cesnakovo-rascovým dresingom a na záver posypte feta syrom a bylinkami. Podávajte okamžite. Dobrú chuť.

Chutil vám grilovaný baklažán s cesnakom, rascovým dresingom a feta syrom?

Tak vyskúšajte aj ďalšie zaujímavé a netradičné recepty na grilovanie, napríklad:

Grilovaná broskyňa s mätovým pestomGrilovaná kukurica s ostro kyslou omáčkouGrilované avokádo s bylinkami a cherry paradajkamiGrilovaný baklažán s cesnakom, rascovým dresingom a feta syrom

 

Môžeme písať aj o vás!

Máte záujem o spoluprácu? Chceli by ste u nás uverejniť PR článok? Vedeli by ste nám poskytnúť zaujímavé materiály? Páči sa vám nejaký článok a chceli by ste z neho získať odkaz na vašu stránku? 

 

 
Komentáre

Preco grilovat baklazan ked mozem mat poriadny flak masa alebo aspon lososa? Nechapem ako moze niekto hodit na gril kus baklazanu ako hlavne jedlo, este ako priloha namiesto zemiakov je Ok, ale urcite nie na najedenie

Baklazan dokaze zasysit a ked je dobre dochuteny, tak je to basta ako kazda ina. Ja ho grilujem pravidelne a nie som vegetarian

U nas sa baklazan pouziva ako predjelo aby sme neodpadavali od hladu ked cakame na nejake rebrieka a tak :D . Dobre urobeni neni zly no napchavat sa iba takymito vecmi by som nedokazal :D

ved kazdy nech je co mu chuti. akurat ze mne tiez o nieco viac chutia pecene zvery ako iba plody prirody

Chýba vám tu niečo? Chcete vedieť viac? Nechajte nám odkaz.