Grilovaná broskyňa s mätovým pestom a mozzarellou

Grilovaná broskyňa. Správne, neklamú vás oči a dobre ste to prečítali. Leto je v plnom prúde, dozreté broskyne sa na nás usmievajú zo záhrady aj z pultov obchodov, tak prečo to nevyskúšať. Dnes pokračujeme v našich netradičných receptoch na gril a vyskúšame ako chutí grilovaná broskyňa s mätovým pestom.

Grilovaná broskyňa s mätovým pestom a mozzarellouGrilovaná broskyňa s mätovým pestom – recept

Na šalát budeme potrebovať:

  • 3 zrelé broskyne
  • olivový olej
  • balzamikový ocot
  • rukolu
  • mozzarellu nakrájanú na plátky
  • mätové pesto (recept nižšie)
  • píniové oriešky na posypanie
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Na mätové pesto potrebujeme:

  • lístky čerstvej mäty a bazalky
  • hrsť píniových orechov
  • strúčik cesnaku
  • šťavu a kôra z 1 citróna
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja (možno aj viac, všetko podľa potreby)
  • kajenské korenie
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Ako na to:

– Broskyne rozrežeme na hrubšie plátky a v menšej miske ich premiešame s olivovým olejom, lyžicou balzamikového octu a štipkou soli.

– Rozpálime gril a nezabudneme potrieť mriežku olejom alebo kožou od slaniny. Pripravené kúsky broskyne položíme na horúci gril a opekáme asi 3 minúty iba z jednej strany (tou na ktorej je rez). Grilovaná broskyňa je hotová, keď bude mať na sebe odtlačená mriežku. Vtedy broskyne dáme dolu z grilu a necháme vychladnúť.

– Medzitým si pripravíme mätové pesto. Postup je jednoduchý, stačí spolu rozmixovať všetky potrebné ingrediencie v mixéri (najlepšie pomalým pulzovaním). Olivový olej pridávajte do pesta podľa toho, akú konzistenciu chcete mať. Ak chcete hustejšie, tak dajte menej olivového oleja, ak hladšie, tak sa  ho nebojte poriadne priliať.

– Rukolu opláchnite vo vode a nechajte oschnúť. Potom ju len zľahka premiešajte s olivovým olejom, štipkou soli a kajenským korením..

– Následne sa môžete pusti do servírovania. Na tanier naložte najskôr rukolu, potom plátky mozzarelly, polejte to troškou mätového pesta. Na vrch ide grilovaná broskyňa, aby bola pekne vidieť. Pred podávaním to ešte celé pokvapkajte citrónovou šťavou a na ozdobu môžete pridať trošku píniových orieškov. Dobrú chuť.

Chutila vám grilovaná broskyňa s mätovým pestom?

Tak vyskúšajte aj ďalšie zaujímavé a netradičné recepty na grilovanie, napríklad:

Grilovaná broskyňa s mätovým pestom

Grilovaná kukurica s ostro kyslou omáčkou

Grilované avokádo s bylinkami a cherry paradajkami

Grilovaný baklažán s cesnakom, rascovým dresingom a feta syrom

2 komentárov pre “Grilovaná broskyňa s mätovým pestom a mozzarellou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.